SAMSUNG CLP-300 Renkli Lazer Yazıcı

06 Ağustos 2008

Eşim Meryem’in öğretmen olması nedeni ile bol bol yazıcı çıktısına ihtiyacı oluyor. Özellikle son zamanlarda yazarlığa meraklanmış olması nedeni ile yazıcı ihtiyacı daha da çok arttı. Her defasında Pro-G‘yi sömürmekten ve ihtiyacı gecikmeli karşılamaktan bıkıp sonunda eve bir yazıcı almaya karar verdik. Yazıcılarla olan tecrübelerimin içinde kendi kendimle uzun süre istişare ettim. Ev ortamına hitap eden mürekkep püskürtmeli mi, yoksa daha çok iş ortamına hitap eden lazer yazıcı mı almalıyım?

Mürekkep püskürtmeliler (ing. inkjet) tam ev için; küçük, kullanışlı, hızlı, az enerji tüketen ve yüksek çözünürlüklü. Ancak garanti kapsamı süresi tamamlanır tamamlanmaz arıza yapıyor, yaşlılığın etkisi ile harfler kaymaya, kırılgan ve italik olmaya başlıyor, 3 gün çıktı almazsanız kartuşun delikleri (ing. nozle) tıkanıyor, tozdan çok hızlı ve erken etkileniyor, … gibi birçok dertleri var. Ayrıca 2-3 kadar mürekkep püskürtmeli yazıcı eskitmiş birisi olarak başlangıç maaliyeti çok düşük olan mürekkep püskürtmelilerin ömürlerinin çok kısa olduğuna karar verdim. Bu nedenle lazer yazıcı almayı kafaya koydum.

Lazer yazıcıların dış gövdelerinin yaşlılıkla beraber sarardığını ancak halen ilk günkü gibi kaliteli baskı verdiklerini gördüm. Toner fiyatları mürekkep kartuşu fiyatlarından daha pahalı, ancak birim başı baskı sayıları da oldukça fazla. Çok ısı üretiyor ve elektrik harcıyorlar, ancak görüntü kalitesi, vektörel baskısı mükemmel. Diğer yandan çıktıyı yakından inceleyince tramlanmış olan gri tondaki desen çok hoşuma gider. Mürekkep gibi rasgele saçılmış değil, belli bir nizam ve intizam içerisinde yan yana ve birbirlerini belli bir açıyla kesecek şekilde çizgiler. Bayılırım ayrıntılara…
buca escort bayan

Araştıra araştıra, 120 YTL civarında mono lazer yazıcılardan birisini almaya niyetliydim. Derken SAMSUNG CLP-300 renkli lazer yazıcı ile tanıştım. Fiyatı KDV dahil 240 YTL civarındaydı. Boyut olarak da renkli lazer yazıcı kategorisinde daha önce hiç görmediğim kadar küçüktü. Sıkı bir fiyat araştırmasından sonra Perşembe günü www.netsiparis.com‘dan toplam 197 YTL’ye 6 taksitle SAMSUNG CLP-300 model renkli lazer yazıcıdan (ing. color laser printer) bir tane sipariş verdim. Pazartesi günü kargom eksiksiz ve sağlam olarak teslim edildi. Bu benim için oldukça hızlı oldu. Nihayet bugün SAMSUNG CLP-300’ü yerine yerleştirdim ve bilgisayarla olan bağlantısını yaptım.

En büyük korkum yazıcının çıktısında arayacağım çizgileri, desenleri görememek olacaktı. HP LaserJet 1320 model mono dublex yazıcı aynı mürekkep püskürtmeliler gibi hiçbir nizam intizam olmadan noktacıklarını saçıyor. Mürekkep püskürtmeliler yüksek çözünürlükleri ile bu noktacıkları çok güzel yediriyorlar, 600 dpi’li bir lazer yazıcı olarak senin neyine noktacık saçmak? İnşallah onun gibi olmaz diyordum. Ne tekim korktuğum başıma gelmedi ve dakikalarca tramlanmış renklere sahip çıktıları, CMYK renklerinin cizgilerinin birbirlerini kesme açılarını, mühendisliğin ortaya koyduğu sanatı inceledim hayran hayran.

Özet olarak baskı hızı düşük (dakikada 16 sayfa S/B, 4 sayfa renkli baskı), çözünürlüğü 2400×600 yeterli düzeyde, kartuşları tam dolu olarak S/B baskıda 3000, renklilerde 1000 sayfa alınabildiği iddia ediliyor, lazer ve güzel desenli sanatsal çıktıları olan bir renkli yazıcımız olmuş oldu. İnşallah ömrü de uzun olur beni yalancı çıkarmaz.

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,

  1. “SAMSUNG CLP-300 Renkli Lazer Yazıcı” için 17 Yorum

  2. Ömer ÇELİK diyor ki:
    06 Ağustos 2008 tarihinde.

    Hayırlı olsun abi, güle güle kullan. 🙂

  3. Sezai YILMAZ diyor ki:
    06 Ağustos 2008 tarihinde.

    Teşekkür ederim Ömerim. Daha iyileri sizlerin olsun.

  4. Ulviye diyor ki:
    24 Ağustos 2008 tarihinde.

    Merhaba ,

    CLP 300 yazıcının muadillerini buldum bu sitede ve satın aldım hem ekonomik hemde
    kaliteli önermek istedim .

    Bende 1992 de geldim .

  5. yiğit mert diyor ki:
    13 Ekim 2008 tarihinde.

    clp 300’ün kartuşları doldurulabiliyormu?cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.

  6. Sezai YILMAZ diyor ki:
    16 Ekim 2008 tarihinde.

    CLP-300 kartuş dolumu konusunda net bilgim yok. Ancak Google’dan arattığımda kartuşu delmeden bunu yaptıklarını iddia eden işletmeler var gibi görünüyor.

  7. deniz diyor ki:
    19 Ekim 2008 tarihinde.

    clp-300 ü yaklasık 1 bucuk ay önce 250liraya aldım.kağıt sıkışması sonucu servise gitmek zorunda kaldı.yazıcıyı aldığım yer sıkışan kağıtları çıkartırken makarayı kırdı.servis 1 ay sonra gönderdi.gönderdiği gün tekrar calıştırdığımda deneme amaçlı sadece tek kağıt koydum.o kağıdı da sıkıştıdı.sıkışan kağıdı almak mümkün olmuyor maalesef bu üründe.arkada sıkışma yapmıyor çünkü.üst kapağı acıp sıkışan kağıdı almak da neredeyse imkansız.ben bu ürünün çok iyi olduğunu düşünerek aldım.fakat beni zor durumda bıraktı.servis ürünü 1 ay içinde göndermek zorunda.1 ay içinde göndermezse yenisini vermek zorunda .fakat vermediği de oluyormuş.o halde dava açmaktan başka çare yokmuş.ben bu ürünü kesinlikle tavsiye etmiyorum.piyasada bu kalitede renk cıkaran yazıcılar ve iyi markalar var.

  8. Sezai YILMAZ diyor ki:
    20 Ekim 2008 tarihinde.

    Şanssızlık olmuş. Bende de iki çocuk var, sürekli kağıtları yamultup buruşturup yazıcının tepsisine bırakıyorlar. 3-4 kağıt sıkışması yaşadım ama kağıdı çıkarmakta herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Yazıcıdan halen çok memnunum. Allah teknik servis hizmetlerine düşürmesin.

  9. Aktif büro makinaları diyor ki:
    01 Aralık 2008 tarihinde.

    CLP-300 ün kartuşları dolduruluyor evet maliyet düşüyo baskı kalitesi süper yalnız çip takılıyo ve her dolumda yenileniyor dolum olunca cekim adedi artıyo s/b4000 kopya renkli 1500kopya rahatlıkla alınıyor

  10. mehmet diyor ki:
    25 Aralık 2008 tarihinde.

    grafik çalışması yaptığım için gerekli. İyi bir lazer yazıcı almak istedim. ancak denediğim yazıcılarda ana dolgun renkleri yani (kıırmızı,mavi,siyah renkleri tam anlamıyla veriyorlar.Buraya kadar her şey güzel

    Ancak siyah değilde gri yazıcı çıktısı istediğimde noktalamalı veriyor, bu durum portakal renginde de yaşanıyor. dikkatli bakıldığında küçük noktalamalar mevcut oluyor bu durumda görüntü kalitesini bozuyor.

    anladığım kadarıyla sizler bu konuda baya deneyimlisiniz. bu yazıcı yani CLP-300 de bu durum söz konusu olurmu. yada önereceğiniz başka bir marka varmı.
    ilginişze şimdiden teşekkür ederim.

  11. Sezai YILMAZ diyor ki:
    27 Aralık 2008 tarihinde.

    Grafik işi yapıyorsanız bu yazıcı size göre değil. Çünkü lazer yazıcı sadece CMYK renkleri ile baskı yapıyor. Renklerin trumlanması da inkjet yazıcı kadar hassas değil. Tonların renk geçişlerini gradient renk geçişine sahip bir çıktıda rahatlıkla şerit şerit görebiliyorsunuz. Lazer yazıcı dayanıklıdır, daha uzun ömürlüdür. Sırf renkleri olsun diye renklisini yapmışlar. Ama kaliteli renkli grafik çıktısı almak için yeterli değil. Bu alanda 2400 dpi ve üzeri çözünürlüğü olan inkjet’ler çok daha başarılı. Çünkü CMY renklerinin yanında siyah kartuşun yerine takılabilen fotoğraf kartuşu adında bir kartuşu daha var ve bu şekilde 6 renk ile baskı yapmaktalar. Böylece gerçek dünya renklerine çok daha yakın bir baskıyı inkjet ile elde etmek mümkün. Noktalı görünümü hemen hemen hepsinde de görmek mümkün. Ancak 2400 dpi bir inkjet’in baskısında bu noktaları görmek çok daha zordur.

    Günümüz teknolojisi ile renkli lazer bir printer’dan nokta efekti olmayan çıktı alabileceğinize ihtimal vermiyorum. CMYK renkleri dışında ara renkleri içeren lazer yazıcı kartuşları görmüş olsaydım bugüne kadar size o yazıcıyı öneriyor olurdum. Ama ne yazık ki 6 renkli kartuşu bir lazer yazıcı görmedim. Herhalde boyutları koca bir masa kadar olurdu ve çok pahalı olurdu.

  12. RAHİM84 diyor ki:
    08 Ocak 2009 tarihinde.

    ben internet cafe işletiyorum samsung clp 300 lazer yazıcımız çıktı aldığımız zaman resim de düz bir çizgi yönde aralıklarla her renkten noktalar çıkıyor neden böyle oluyor anlamış değilim yardımcı olursanız sevinirim tşkler….

  13. Fatih diyor ki:
    19 Şubat 2009 tarihinde.

    MERHABA BU YAZICI İLE 1 A4 FULL RENKLİ BASKI İLE KAÇ SAYFA ALMAK MÜMKÜN. BİR DİJİTAL BASKI YERİ AÇSAK BU TİP BİR YAZICI ÖNERİLEBİLİR Mİ? NETİCEDE ORDA FOTOGRAFLARDA BASICAZ VEDE MAALİYETLERİNİN ÇOK DÜŞÜK OLMASI LAZIM GEREKKİ PARA KAZANALIM. BEN ARAŞTIRDIM BU YAZICININ MUADIL KARTUSLARININ ADET BASINA 35TL OLDUGUNU BULDUM = 140TL FILAN EDIOR.
    BURDA SIYAHIN 1000 RENKLININ 1500 SAFYA BASKI YAPILABILCEGI IDDA EDILIYOR. AMA BU DOLULUK ORANI NEDİR? %5 MI ESAS ALINMIS YOKSA A4 UN TAMAMI MI ? BU TIP BILGILENDIRILMEYE IHTIYACIM VAR. YANI ACIKCASI BANA RENKLI BASKIDA COK HIZLI OLMASADA KALITE + DUSUK MAALIYET E IHTIYAC DUYACAGIM CIHAZLAR LAZIM.

  14. salim akıner diyor ki:
    07 Kasım 2009 tarihinde.

    herkese selam.ben bir buçuk yıl önce bu yazıcıyı aldım.herşey çok güzel gidiyodu ama siyah kartuş bitti doldurula bilirmi diye ökonya daki seçkin bilgisayar firmalarına sordum dolduramayız dediler.yenisini aldım ondada bi çip var.çip geçersizmiş.aldığımız yere götürdüm ve teslim ettim 2-3 gün sonra alıcam ama,ilk verilen karttuş ta çip yoktu bundaysa var sebebini anlayamadım.bi yardımcı olursanız çok sevinirim.

  15. Sezai YILMAZ diyor ki:
    08 Kasım 2009 tarihinde.

    Maalesef konu hakkında net bir bilgi sahibi değilim. Ancak genelde her toner kasetinde/kartuşunda çip olur. O kartuştan çekilmiş olan toner miktarının sayacı printer tarafında sayılıp bu çip’te tutulur. Böylece ne kadarlık toner kaldığı’na buradan bakılır. Tabii ki hazır çip takmışken başka amaçlarla da kullanılır. Sarı kartuşu mavi kartuş yuvasına takıp takmadığınızdan emin olmaya yarar mesela. Yine de önceki kartuşta neden çip yoktu sorusuna yanıt veremiyorum, olması gerekirdi diye düşünüyorum.

  16. hüseyin diyor ki:
    05 Ocak 2010 tarihinde.

    bir yıl önce bende çıktı maliyeti ucuz olacak diye samsung clp-300 aldım ama umduğum gibi olmadı,kağıt şıkıştırınca çıkmıyor,servise gidiyor,oda biyerlerini kırıp döküyor,sonuçta,hiç tavsiye etmiyorum.

  17. Sezai YILMAZ diyor ki:
    05 Ocak 2010 tarihinde.

    Teknoloji işi şans meselesi. Aynı marka ve model mal bazen çok iyi bazen de çok kötü olabiliyor. Çok şükür SAMSUNG CLP-300 ile böyle bir sorun yaşamadım, inşallah yaşamam. Ancak zamanında çok para verdiğim ve çok dayanıklı olduğunu bildiğim 1400×1050 çözünürlüklü IBM laptop’ım tam 2 yıl 2 ay’lık garanti kapsamını tamamladıktan sonra elimde kalmıştı. Şu anda kullandığım laptop’ı çok ucuza aldım ve 4 yaşını tamamladı. Elimde 15 yıldır çalışan 4 GB’lık hard disk de var, daha ilk 6 ayında bozulmuş 20 GB hard disk de var. Tamamen şans meselesi.

  18. memet diyor ki:
    22 Eylül 2011 tarihinde.

    o zaman şöyle diyelim…işini şansa bırakan marka ürün kullanmamalıyız ….!

Yorum Yapın