Windows XP CD’sine SP3’ü Bütünleştirmek

23 Eylül 2008

Microsoft tarafından en çok kullanılan masaüstü işletim sistemi Windows XP için yıllardır beklenen toplu yama Service Pack 3 (SP3) yayınlandı. Windows XP kurup üstüne SP3 kurmaktansa doğrudan SP3 yaması uygulanmış bir Windows XP kurmak daha az zaman alan ve pratik bir süreç oluşturmaktadır. Bu yazımda Windows XP SP3’ün mevcut Windows XP CD’sine nasıl bütünleştirileceğinden bahsedeceğim.

Bilgisayarınızda yeterince boş alanı olan bir sürücüde (benim için C: sürücüsü müsait) winxpcd adında bir klasör oluşturun. Windows XP CD’sinin içeriğini olduğu gibi bu klasörün içine kopyalayın.

C:\winxpcd

Microsoft’un sitesinden Windows XP kurulum CD’niz için uygun dilde (örneğin İngilizce sürüm için WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe) SP3 dosyasını indirin. Komut istemini açarak aşağıdaki komutu çalıştırınız.

C:\>WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe /integrate:C:\winxpcd

Windows XP SP3 kurulum programı Windows XP CD klasörüne bütünleştirme sürecini tamamlayana kadar bekleyin.

Bu aşamadan sonra SP3 ile bütünleşik bir Windows XP kurulum klasörünüz olmuş oldu. Sırada bootable SP3 bütünleşik Windows XP CD’si imalatı var. Bunun için öncelikle mevcut Windows XP bootable CD’mizdeki 2 KB’lık boot bloğunu bir dosya olarak almalıyız. IsoBuster programı ile bu işi yapabiliyoruz. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi Bootable Disc’e tıklıyor, sağdan da .img ile biten boot imaj dosyasını sağ tıklayarak Extract diyor ve C:\ klasörüne yazıyoruz.

Boot imajını aldıktan sonra Nero Burning ROM ile yeni ISO’muzu oluşturabilir veya doğrudan CD’ye yazabiliriz. Öncelikle Nero Burning ROM ile yeni Bootable ISO CD-ROM’u seçerek yeni bir Nero Burning Projesi başlatıyoruz.

Boot ayarlarının bulunduğu Boot ekranına geçerek “Source of boot image data” alanında “Image File” olarak IsoBuster ile önceki XP CD-ROM’undan çıkartmış olduğumuz boot dosyasını seçiyoruz. “Advanced” alanı altındaki “Enable expert settings”i seçiyoruz. “Kind of Emulation” değeri “No Emulation”, “Load segment of sectors” değerini 07C0, “Number of loaded” sectors değerini de 4 olarak tanımlıyoruz.

Diğer ayarı da ön tanımlı değerlerinde bırakarak Nero Bootable ISO CD-ROM projemizi boş bir CD-ROM’a yazıyoruz. Artık Windows XP + SP3 gömülü bootable CD’miz hazırdır. Güle güle kullanın. Yazıcı olarak CD/DVD yazıcınız yerine ISO yazıcısı seçilirse çalışmayı ISO olarak kaydedebilir, arzu ettiğiniz zaman CD’ye yazabilirsiniz.

Etiketler: , , , , , , , ,

  1. “Windows XP CD’sine SP3’ü Bütünleştirmek” için 5 Yorum

  2. Gürçay diyor ki:
    03 Ekim 2008 tarihinde.

    teşekkürler 🙂

  3. Sezai YILMAZ diyor ki:
    04 Ekim 2008 tarihinde.

    Rica ederim yeğenim. Güle güle kullan.

  4. mad diyor ki:
    18 Ekim 2008 tarihinde.

    teşekkürler ….bu yöntemle firefoxu&media player 11i&explorer 7 yi….vs.cdye entegre edebilir miyiz?

  5. Sezai YILMAZ diyor ki:
    20 Ekim 2008 tarihinde.

    İlave yazılımları Windows XP CD’sine eklemek ve işletim sistemi kurulumu sonrasında onların da kurulu halde olmasını sağlamak mümkün. Ancak yöntem SP3’ü entegre etme yöntemi ile aynı değil. Bu amaca yönetlik birçok yazılım piyasada yıllardır var, zamanında (2000’li yıllarda) gördüm kullandım. Uzun zaman oldu ve isim hatırlamıyorum. Yazılımların sürümleri sık sık değiştiği için ve çok sık windows kurmadığım için bu bir ihtiyaç olmadı. Bunun yerine taze kurulmuş makinanın imajını alma yöntemini öneririm. Ancak son kullanıcı için donanımdan donanıma fark etmeksizin imaj açma yapabilen yazılım var mı bilmiyorum. İş dünyasında 2003 server’lar için Symantec Backup Exec System Recovery bu işi yapıyor.

  6. engin kuşak diyor ki:
    21 Mayıs 2009 tarihinde.

    Allah razı olsun bilader gerçekten gerekli bir şeydi.

Yorum Yapın