Linux İçin İlk Google Chrome

06 Haziran 2009

google-chrome-logoGoogle’ın MS-Windows pazarına uzun zaman önce sokmuş olduğu Google Chrome web gezgini hızla pazarda kendine yer edinmeye başlamışken biz Linux kullanıcılarının Linux sürümü için heyecanlı bekleyişi nihayet sona eriyor.

Ubuntu ve Debian’lar için aşağıdaki adresten indirip ilk beta sürümünü deneyebilirsiniz.

http://www.google.com/chrome/intl/en/eula_dev.html?dl=unstable_i386_deb

Bu yazıyı da Google Chrome’un Linux sürümü ile hazırlayıp gönderiyorum. Henüz yapılacak çok işi var ama şu ana kadarki sonuç da oldukça etkileyici. Performansı, sade göreselliği ve takılmadan akıcı hareket eden animasyonları mükemmel olmuş. Yine de eklentiler, gelişmiş ağ ayarları, vb. konularda bayağı yol alması lazım.

Etiketler: , , ,

  1. “Linux İçin İlk Google Chrome” için 2 Yorum

  2. aydın diyor ki:
    06 Aralık 2009 tarihinde.

    Sezai bey meraba.öncelikle şunu belirteyim çok güzel bi site kurmuşun.
    Sizden ricam e71 e flash9 programını nereden ve nasıl yükleyebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekürler

  3. Sezai YILMAZ diyor ki:
    06 Aralık 2009 tarihinde.

    Site ile ilgili yorumunuz için teşekkür ederim. Ancak maalesef ben de henüz Flash 9 ile hazırlanmış içeriği E71 üzerinde oynatabilecek bir çözüm bulamadım. Eğer derdiniz sadece web sayfaları içindeki Flash 9 içeriği ise SkyFire browser’ını kurarak derdinize derman bulabilirsiniz. Benim derdim Flash 9 ile hazırlanmış olan Flash oyunlarını çocuklarıma telefondan sunabilmek. Uzun süreli şehirlerarası yolculuklarda çocukların oyalanması açısından iyi olurdu. Ancak maalesef henüz bir çözüm yok.

Yorum Yapın