JPC – Java PC

08 Temmuz 2009

jpc_logoJPC – Pure Java x86 Emulator sadece java programlama dili ile geliştirilmiş olan bir sanal bilgisayardır. Geliştiricilerine göre oldukça yüksek performanslı. Sanal ortamda sorunsuz çalıştırabildiği işletim sistemleri listesinde Linux ve DOS ağırlığı görülüyor. Henüz Windows XP’yi tam anlamıyla yükleyip çalıştıramıyor. Ancak Linux ve DOS sorunsuz çalışıyor. JPC’nin en güzel ve fantezi yönü de Java ile geliştirildiği için her ortamda çalışabiliyor olmasıdır. Hatta browser içerisinde applet olarak bile çalışabilmekte. Browser içerisinde apllet olarak çalışmasının henüz fantezi dışında özel bir avantajını göremedim. Yine de güzel bir fantezi.

Yaptığım araştırma ve incelemeler sonrasında sanal makinayı DSL (Damn Small Linux) ile kendi sitesi üzerinden web browser içinden applet olarak test ettim. Performansı oldukça başarısızdı. Ancak yine de Java dili ile x86 makina yapılabilmiş olması ve Linux işletim sistemini grafiksel kullanıcı arabirimi ile kullandırabiliyor olması Java dilinin gücünü göstermektedir.

GPL2 lisanslı JPC’ye ulaşmak için http://www-jpc.physics.ox.ac.uk/ adresine tıklayabilirsiniz. Yapmış olduğum denemenin ekran görüntüleri aşağıdadır.

Etiketler: , , , , , ,

  1. “JPC – Java PC” için 3 Yorum

  2. Yasin Örnek diyor ki:
    06 Eylül 2009 tarihinde.

    İyi Günler
    E71 için programları sitenizden nasıl indire bilirim bir türlü indiremedim bunun için ne yapam gerekli.İyi çalışmalar.

  3. Hal2k diyor ki:
    29 Eylül 2009 tarihinde.

    Aslında Java’nin gücünden çok gücsüzlüğünü gösteriyor.

  4. samet baş diyor ki:
    06 Aralık 2009 tarihinde.

    nasıl yükliyecez arkadaşlar cok lazım

Yorum Yapın